۱۱۰۰ تخت نقاهتگاهی کرونا در امین‌آباد برای بیماران روانپزشکی/فاصله حداقل ۲متر در برگزاری کنکور
آمادگی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای برگزاری کنکور سراسری، افتتاح دندانپزشکی تخصصی دولتی در هفته دولت، الزام همه بیمارستانها به پذیرش بیماران کرونا، ایجاد ۱۱۰ تخت نقاهتگاهی کرونا در امین آباد برای ایزوله بیماران روانپزشکی و ... از جمله مباحث مطرح در نشست امروز خبرنگاران با رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی ایران بود.

به گزارش ایسنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده_رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در نشستی با خبرنگاران، گفت: با همکاری خبرنگاران شاهد همکاری بین بخشی هستیم و امیدواریم بتوانیم خدمات گسترده‌ای ارائه دهیم. ارائه خدمات علی‌رغم تمام محدودیت‌های کشور با راهبری وزیر بهداشت اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفته است.

وی با تاکید بر لزوم‌ مشارکت‌های مردمی در کنترل بحران کرونا، تصریح کرد: با کمک همه مردم می‌توانیم از این سختی‌ها گذر کنیم. جایگزین کردن سرمایه‌های انسانی و پزشکان و متخصصان که به دلیل کرونا جان می‌بازند، اصلا کار راحتی نیست.

کوهپایه زاده افزود: آرزو داریم در ماه‌های پیش رو که همزمانی کرونا و آنفلوآنزا را در پیش داریم بتوانیم خدمات مقتضی را ارائه دهیم. تامین ماسک چه به شکل خارجی و چه تولید داخل در دستور کار است و تامین این موضوع در کنار تامین لوازم و تجهیزات حفاظت فردی در دستور کار ما قرار دارد. البته در کنار تمام این موارد همراهی و درک مر م بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نباید این موضوت را فراموش کنیم که ما در موج اول به خوبی توانستیم اوضاع را مدیریت کنیم.

وی با اعلام آمادگی این دانشگاه برای برگزاری کنکور، گفت: علاوه بر اینکه سعی می‌کنیم بر محل‌های برگزاری آزمون سراسری نظارت کنیم، به صورت داوطلبانه اعلام کردیم که کنکور را در علوم پزشکی ایران برگزار کنیم. ما تنها دانشگاه علوم پزشکی دولتی برگزاری کنکور در تهران خواهیم بود و ظرفیت حدود ۲ هزار داوطلب را داریم.

وی در ادامه تصریح کرد: تمهیدات لازم مانند استفاده از ماسک و ممانعت از ورود افراد مشکوک دیده شده است، ما نمی‌توانیم ریسک ابتلا را صفر کنیم. با تمهیداتی می توان خطر ابتلا را به حداقل رساند؛ چرا که بیش از کنکور، سلامت داوطلبان مهم است؛ زیرا حتی شاهد آن هستیم یک قهرمان ووشو که از سلامت جسمی خوبی برخوردار بود، به دلیل کرونا فوت کرد و این نشان می‌دهد حتی جوانان هم از بیماری مصون نیستند. تمام تلاشمان را می کنیم که پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت را به بهترین نحو اجرایی کنیم؛ امروز وزارت بهداشت پروتکل های برگزاری کنکور سراسری را ابلاغ کرد و ما هم این پروتکل ها را ابلاغ کردیم.

کوهپایه زاده درباره برگزاری مراسم عزاداری در محرم و صفر، بیان کرد: مشارکت مردم را از طریق هیئت‌ها و مساجد می‌بینیم و امیدواریم بتوانیم بیماری را در این ماه مدیریت کنیم. البته مردم خودشان باید پروتکل ها را رعایت کنند و ما حافظ سلامت مردم خواهیم بود؛ زیرا این موضوع بالاترین اولویت است.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران ضمن تاکید بر اهمیت رسیدگی به سایر بیماری‌های مزمن در بحران کرونا، اظهار کرد: مشکل بیماری‌های مزمن همواره با ما بوده است و نباید در این بحران از آنها غافل شویم. اخیرا در بیمارستان فیروزگر پیوند مغز استخوان صورت گرفته است که خبری خوشحال کننده بود.

وی‌در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم عدم غفلت از خدمات دهان و دندان، گفت: با تمهیدات اندیشیده شده قرار است دندانپزشکی تخصصی دولتی به زودی در هفته دولت افتتاح شود تا کمک کند مردم در بحران کرونا از مشکلات دهان و دندان خود غافل نشوند.

در ادامه این مراسم دکتر توکلی_ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به اینکه هنوز سوالات زیادی پیرامون بیماری کرونا وجود دارد، گفت: در روزهای اخیر درگیری و ابتلای خانوادگی کرونا افزایش داشته است. همچنین مرگ و ابتلا در میان جوانان نیز قابل توجه بوده است که این موارد نشان می‌دهد به نظر می‌رسد باید مطالعات ژنتیکی بر بیماری را افزایش داد.

وی با اشاره به خستگی کادر درمان، تاکید کرد: مدیریت بیماری سخت و پیچیده شده است. االبته در هفته‌های اخیر به دنبال اجباری شدن ماسک توانستیم از شکل فاجعه بار و انفجاری ویروس جلوگیری کنیم.

توکلی با اشاره به مراسم‌های سوگواری ماه محرم، آغاز سال تحصیلی و فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا، بر لزوم برنامه ریزی برای کنترل شرایط کرونا تاکید کرد.

وی افزود: در استان تهران ۳۰ هزار و ۷۰۰ تخت فعال هستند که ۶ هزار و ۵۰۰ تخت تک تخصصی و ۲۴ هزار تخت برای کرونا کاربرد دارند. همه بیمارستان ها ملزم به پذیرش بیمار کرونایی شده اند و بیمارستان های تک تخصصی هم اگر بیماری اتفاقی مبتلا به کرونا شناسایی کند ملزم به ارائه خدمات به او است. طی چند ماه گذشته ما حدود ۷۰۰ تخت ویژه برای کرونا در تهران در اضافه کردیم و یک چهارم تخت های بستری تهران به کرونا اختصاص پیدا کرد. در مجموعه امین‌آباد نیز ۱۱۰۰ تخت به شکل نقاهتگاهی فعال است تا بیماران روانپزشکی تهران که مبتلا به کرونا می‌شوند را ایزوله کند.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که جراحی های درونی و رسیدگی به مصدومان ترافیکی باید ادامه داشته باشد. ما در بخش خصوصی توانستیم ظرفیت‌هایی در بیمارستان های ماژور ایجاد کنیم و حتی در یک بیمارستان خصوصی ۱۶۰ تخت به کرونا اختصاص دادیم و بیمارستان خصوصی داریم که به طور کامل تخت ها به بیماران کرونایی اختصاص داده است.

توکلی گفت: طی هفته گذشته از ۸۶ بیمارستان بازدید کردیم و تمام نکات فنی مورد رصد قرار گرفت تا به استانداردهای لازم برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی در همه مراکز درمانی دست پیدا کنیم.

توکلی ادامه داد: به زودی بیمارستان شهر قدس با ۱۶۰ تخت و بیمارستان فیروزآبادی با ۳۲۰ تخت آغاز به کار خواهند کرد. همچنین تخت‌های جدید بیمارستان‌های شهدای تجریش، مهدی کلینیک و شریعتی به چرخه درمان اضافه خواهد شد.

در ادامه این نشست دکتر بابک‌ عشرتی_ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برگزاری کنکور سراسری گفت: ما در سطح دانشگاه ۱۲۰ بازرس بهداشتی داریم در حالی که پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۵۰۰ حوزه امتحانی در منطقه تحت پوشش ما وجود خواهد داشت، با این حساب با کمبود ۳۲۰ بازرس مواجه هستیم که از سایر کارشناسان بهداشتی برای رفع این کمبود استفاده خواهیم کرد و برنامه ریزی ها برای نظارت برای برگزاری کنکور سراسری با رعایت پروتکل ها انجام شده است. در آزمون ها فاصله را حداقل ۲ متر در نظر گرفته‌ایم.

او درباره استفاده مردم عادی از ماسک N۹۵ گفت: ماسک N۹۵ از فرد محافظت می کند اما مانع انتقال ویروس نمی شود.

وی با اشاره به اینکه ماسک n۹۵ از فرد محافطت می‌کند اما مانع انتقال ویروس نخواهد شد، گفت: هر تغییر رفتاری که در کرونا رخ می دهد ۱۵ روز بعد اثرش مشخص می‌شود. تغییر آمارها ناشی از تغییرات گسترده رفتاری است، به عنوان مثال در فروردین ماه که تعطیلات طولانی مدت داشتیم منحنی ابتلا به طور چشمگیری نزولی بود. اکنون رعایت ۷۰ درصدی پروتکل ها باعث شد که میزان ابتلا و بستری کرونا ثابت شود، اما این وضعیت شکننده است. اگر بخواهیم شیب منحنی ابتلا صفر شود باید محدودیت‌های شدید اعمال کنیم که به لحاظ اقتصادی شرایط سختی ایجاد خواهد کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره تمهیدات برای مقابله با کرونا و انفلوانزا در فصل سرد سال اظهار کرد: ما استراتژی «شفا» شامل شست و شوی دست‌ها، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را در مقابله با کرونا و همزمانی آن با انفلوانزا در پاییز مد نظر قرار دادیم و وزارت بهداشت دسترسی مردم به واکسن آنفلوانزا را افزایش خواهد داد.

وی درباره شرایط بیماریابی کرونا خاطرنشان کرد: نزدیکان بیماران علامت دار مورد بررسی قرار می‌گیرند. شرایط لجستیکی برای آنکه همه‌ افراد تست کرونا را انجام دهند وجود ندارد. بنابراین تنها افراد مشکوک آزمایش می‌دهند.

وی با تاکید بر آمادکی بیشتر مراکز ۱۶ ساعته زیر نظر این دانشگاه، افزود: با افزایش ظرفیت‌هایمان به فکر گذر از پاییز هستیم.

در ادامه این نشست دکتر فاطمه فتحی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، گفت: از روز اول شروع بیماری علاوه بر رسالت تامین تجهیزات و دارو، بر کار نظارت بر تولیدات و شناسایی محتکران فعال بودیم. تاکنون ۵۰ پرونده قضایی در این راستا تشکیل شده و اجناس ضبط شده میان دانشکاه‌های علوم پزشکی تقسیم شده است. در بررسی‌های خود به برخی کارگاه‌های غیر مجاز تولید ماسک نیز برخوردیم که کمک کردیم در راستای تولید مجاز حرکت کنند.

وی در مورد توزیع ماسک در داروخانه‌ها، اظهار کرد: نظارت‌ها انجام‌می‌شود اما با توجه به کمبود مواد اولیه هنوز توزیع مستقیم به داروخانه‌ها آغاز نشده و ممکن است در این زمینه در مراکز خصوصی مشکلاتی وجود داشته باشد.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.