ادامه بی توجهی ها = تشدید وضعیت مرگبار در جنوب کرمان 
رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: هرچه بی توجهی بیشتر ادامه پیدا کند بیشتر کشته می دهیم لذا مردم نباید به صورت احساسی و عاطفی در مراسمات شرکت کنند.

دکتر "علی اصغر مکارم" در گفت و گو با ایسنا از عدم تغییر نوع رفتار مردم نسبت به هشدارهای بهداشتی در قطع زنجیره انتقال‌ ویروس منحوس کرونا هشدار داد و گفت: مصوبات سختگیرانه ای در جنوب استان کرمان از جمله، اعمال محدودیت های جدید و گشت های ویژه در منطقه رقم خورد اما در آمارمبتلایان و فوتی ها سیر نزولی نداشته ایم که این وضعیت نشان دهنده این است که مردم نسبت به خطر کشنده ویروس و هشدارهای بهداشتی بیتوجه هستند.

وی با بیان اینکه مسئولان و تأثیرگذاران در جامعه با توجه به اهمیت موضوع همکاری لازم را در امر پیشگیری داشته اند، افزود: با توجه به نحوه افزایش و کاهش بیماری در مناطق مختلف این نتیجه حاصل شده که میزان دما در کنترل بیماری نقش چندانی ندارد و همچنان آمار در بسیاری از نقاط دنیا در حال افزایش است.

مکارم با بیان اینکه با توجه به ناشناخته بودن ویروس راهی برای درمان و کنترل آن پیدا نشده است، اظهار کرد: کشورهایی که موفق به کنترل بیماری شده اند، دلیل اصلی موفقیت آنها در فاز دوم همراهی بیشتر مردم، رعایت اصول و قوانین و همچنین وضعیت اقتصادی آنها به عنوان یک زیر بنا و کمکی برای حوزه درمان است که این در کشورهای کوچک اروپایی که وسعتی به اندازه جنوب کرمان دارند، کار خیلی سختی نیست.

وی در ادامه نسبت به حضور احساسی و عاطفی مردم در مراسمات جشن و عزا افزود: البته بحث فرهنگی، احساسی و عاطفی بودن، مانند حضور در مراسم عزا و عروسی که در برخی از مناطق کشور و جنوب کرمان وجود دارد در بین مردم کشورهایی که موفق به کنترل نسبی شیوع ویروس شدند وجود ندارد .

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ضمن تأکید بر لزوم افزایش حساسیت در بین مردم و مسئولان گفت: با توجه به اینکه این ویروس حرکات کاملا ناشناخته ای دارد و قابل پیش بینی نیست دو راه بیشتر نداریم، اینکه مردم به عنوان صاحبان اصلی فرآیند کمک کنند و دیگری کمک مسئولان که کار سیاست گذاری می کنند.

مکارم با بیان اینکه در حوزه درمان کاری که ما انجام می دهیم، پوشش حمایتی بیمار است چرا که تأثیر ویروس بر بیمار قابل پیش بینی نیست گفت: کادر درمان همه تلاش خود را می کنند و تمام توان فنی و اقتصادی دانشگاه را به کار گرفته ایم تا از مرگ مبتلایان به کووید ۱۹ پیشگیری و جلوگیری کنیم اما مرگها در این بیماری قابل پیش بینی نیست، پس بخش مهم این قضیه کار فرهنگی است که باید به فکر سلامتی دیگران باشیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اهمیت تجدید روحیه کادر درمان و دلجوئی از همکاران درگیر با بیماران کرونا برای ایجاد انگیزه خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که به شدت باید پیگیری کنیم، بحث نظارت است که باید قوی تر شود، حتما باید با هماهنگی و همکاری دادستان ها و فرمانداران اکیپ های سه و چهار نفری در راستای نظارت بر رعایت پروتکل ها تشکیل شود.

مکارم بیان بر ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک تاکید کرد و گفت: جاهایی که نیاز است از دستکش استفاده کنیم در جمع های غیر ضرور اصلا شرکت نکنیم. باید مراسم عروسی و عزا کلا تعطیل شود زیرا در غیر اینصورت آمار کشته های کرونا افزایش خواهد یافت.

وی با بیان این مطلب، آمار نشان می دهد، ویروس تعارف ندارد و هرچه بی توجهی بیشتر ادامه پیدا کند، بیشتر کشته خواهیم داد افزود:در اثر بی توجهی ها فوت شدگان افرادی هستند که انصافا نباید آن‌ها را از دست بدهیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت کمک از نهاد هایی از جمله هلال احمر و بسیج را خواستار شد و اظهار کرد: با توجه به اینکه فصل زمستان و پاییز را در پیش داریم، پیش بینی وضعیت بیماری خوب نیست و کادر در مان در این شرایط به تنهایی پاسخگوی نیازهای درمانی و اجتماعی جامعه نخواهند بود.

مکارم با ابراز امیدواری از کوشش دانشمندان و پژوهشگران برای کشف واکسن و یا داروی کرونا گفت: امید است با توکل بر خدا و اتکا به دانش و توانمندی پژوهشگران و محققان به یک راه حل درمانی راه پیدا کنیم و زندگی مردم به حالت عادی برگردد اما تا رسیدن به این مرحله تنها راه حل رعایت هشدارهای بهداشتی است.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.