از اینستاگرام صادق زیباکلام
امروز نخستین سالگرد درگذشت #عباس_امیرانتظام -سخنگوی دولت موقت انقلاب و سفیرایران در کشورهای اسکاندیناوی- است. در دوران انقلاب، ادبیات چپ مارکسیستی گفتمان غالب بود. «امپریالیسم آمریکا» بعنوان نماد نظام منحط و ظالمانه سرمایه‌داری تلقی می‌شد و رژیم شاه هم وابسته به آن. این ادبیات در میان مبارزین اسلامگرا هم بسیار رواج داشت.

بعد از انقلاب رقابت شدیدی میان مارکسیست‌ها با اسلامگرایان بوجود آمد. یکی از موضوعاتی که مارکسیست‌ها سعی کردند القا نمایند این بود که در جریان انقلاب توافقاتی محرمانه میان برخی از نزدیکان مرحوم امام با آمریکایی‌ها بدون اطلاع ایشان صورت گرفته‌است. آمریکایی‌ها توافق می‌کنند که از شاه دیگر پشتیبانی نکنند و انقلابیون هم درعوض متعهد می‌شوند منافع آمریکا را بعد از انقلاب تأمین نمایند. جدای از چپ‌ها، مجاهدین و سلطنت‌طلب‌ها هم به این شایعات دامن می‌زدند. سرشت میانه‌رو، لیبرال و آزادی‌خواه مرحوم #مهندس_بازرگان و همکارانش بعلاوه دو تابعیتی بودن شماری از دستیاران امام هم به القائات انقلابیون دامن می‌زد.

یکی از انگیزه‌های اصلی دانشجویان خط امام در تصمیم به اشغال سفارت آمریکا درحقیقت رقابت نفس‌گیر میان آن‌ها با مارکسیست‌ها در دانشگاه‌ها بود. دانشجویان می‌خواستند نشان دهند که نه تنها هیچ «زدوبندی» با آمریکایی‌ها در میان نبوده بلکه برخلاف ادعاهای مارکسیست‌ها، انقلاب اسلامی و رهبری آن کاملا هم آمریکاستیز هستند. حمایت امام از دانشجویان به‌سرعت #آمریکاستیزی را بدل به یک سیل خروشان سیاسی نمود. حالا دیگر پرچم پرافتخار مبارزه با امپریالیسمِ آمریکا به دست انقلابیون مسلمان به رهبری امام افتاده بود. دانشجویان در یک سلسله برنامه‌ هایی تحت عنوان «افشاگری» که از تلویزیون پخش می‌شد تماس‌های دیپلمات‌های آمریکایی با مقامات ایرانی را که جز فعالیت‌های رایج سفارتخانه‌ها است را بعنوان جاسوسی مطرح کردند. با اینکه مهندس بازرگان در دادگاه صراحتا اعلام نمود که تمام گفتگوهای #امیرانتظام با آمریکایی‌ها با علم و اطلاع وی بوده مع‌ذالک جریان آمریکاستیزی نیاز به قربانی داشت.

عباس امیر انتظام را می‌بایستی نلسون ماندلای ایران دانست. سال گذشته در چنین ایامی «جایزه آزادی» بیان را که توسط دویچه‌وله در آلمان به من اهدا شد را به سمبل‌های زندانیان سیاسی ایران نسرین ستوده، نرگس محمدی... و عباس امیرانتظام به پاس بیست‌وهشت سال زندان اهدا نمودم. چند روز بعد از آن بود که او فوت شد.

#زیباکلام #صادق_زیباکلام
← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.