تاثیر کرونا بر صنعت غذاهای دریایی
نتایج تحقیقات دانشگاه ورمونت ایالات‌متحده نشان می‌دهد، صنعت غذاهای دریایی به‌شدت تحت تاثیر بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ قرارگرفته و صادرات در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته تا ۴۳ درصد کاهش‌یافته است.

به نقل از ارث، ایستون وایت، محقق اصلی این تحقیق گفت: صنعت غذاهای دریایی بیشتر از دیگر صنایع آسیب‌دیده است زیرا بسیاری از شیلات به‌شدت وابسته به خرید رستوران‌ها هستند و اعمال محدودیت‌های کرونایی بر این مورد تاثیر بسزایی داشته است. رستوران‌ها به‌طورمعمول حدود ۶۵ درصد هزینه‌های مرتبط با غذاهای دریایی ایالات‌متحده را تشکیل می‌دهند.

محققان دریافتند که واردات ماهانه تا ۳۷ درصد و میزان صید در بدترین ماه‌ها تا ۴۰ درصد کاهش‌یافته است. این خسارت‌ها ادامه خواهد یافت و ممکن است برخی از شیلات، بدون کمک دولت نتوانند فعالیت خود را ادامه دهند.

بیش از یک‌میلیون کارگر در بخش غذاهای دریایی ایالات‌متحده، به‌طور منظم بیش از چهار میلیارد دلار صادرات سالانه تولید می‌کنند. در ژانویه سال ۲۰۲۰، با اولین اعمال محدودیت خانه‌نشینی در چین، تقاضا برای واردات غذاهای دریایی آمریکا به‌شدت کاهش یافت؛ از ماه مارس، دادوستد در بازار غذاهای دریایی ۳۰ درصد و جستجوی اینترنتی برای رستوران‌های ارائه‌دهنده غذاهای دریایی ایالات‌متحده بیش از نیمی کاهش داشته است.

وایت گفت: غذاهای دریایی، کسب‌وکار فصلی است. اگر در ماه مارس تا ژوئن درآمدی حاصل نشود، ممکن است فعالان این بخش بیکار شوند، به همین حمایت سیاست‌گذاران ضروری است و باعث ادامه کار تولیدکنندگان می‌شود.

جسیکا گپارت، محقق دیگر این تحقیق گفت: بازارهای خارجی نقش مهمی در بخش غذاهای دریایی ایالات‌متحده دارند، اما وابستگی به صادرات، قسمت‌هایی از این بخش را در معرض شوک‌ جهانی قرار می‌دهد. متنوع سازی با ایجاد شبکه‌های محلی و کمپین‌های آموزش مصرف‌کننده می‌تواند به ایجاد مقاومت در برابر شوک‌های آینده کمک کند.

وایت افزود: برخی از تولیدکنندگان غذاهای دریایی راهکارهایی برای سازگاری پیداکرده‌اند و برنامه‌های حمایت شیلات (برخی از وب‌سایت‌ها روش‌های جدیدی را برای خریدهای غذاهای دریایی تازه برای مصرف‌کنندگان فراهم می‌کنند) در حال افزایش است.

هالی فروهلیچ، محقق دیگر این تحقیق اظهار کرد: بیشتر افرادی که در خانه آشپزی می‌کنند به‌احتمال‌زیاد به دنبال پخت ماهی تازه برای خود یا خانواده از منطقه خاص (برای مثال، مین امریکا) نیستند، بنابراین گونه‌های مصرف‌شده در حال تغییر است. این تغییرات با همه‌گیری پایدار خواهند ماند. به همین علت، شیلات به دنبال راه‌هایی برای فروش بیشتر غذاهای دریایی خود در داخل کشور خواهد بود.

گروه ورمونت اشاره کرد: بررسی میزان تاثیر همه‌گیری بر شیلات برای حمایت دولت مهم است، اما تجزیه‌وتحلیل این مقادیر زیاد از اطلاعات، معمولا به سال‌ها زمان نیاز دارد.

وایت عنوان کرد: داده‌ها به‌صورت روزانه یا هفتگی جمع‌آوری می‌شوند، اما اغلب به‌صورت دست‌نویس در دفترچه یادداشت ماهیگیران ثبت می‌شوند. لازم است این اطلاعات برای تایید رهبران و محققان، پردازش‌شده، به پایگاه داده تبدیل و تایید شود.

لازم به ذکر است، محققان از روش‌های جدید برای تخمین سریع تاثیرات همه‌گیری در ماهیگیری استفاده کردند و در ماه سپتامبر، داده‌های اولیه این مطالعه به کنگره ارسال شد. این بررسی بزرگ‌ترین تحقیق در نوع خود برای بررسی تاثیر ویروس کرونا در شیلات ایالات‌متحده است.

نتایج این تحقیق در مجله Fish & Fisheries منتشرشده است.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.