همدلی خانواده برای کاهش فشارهای روحی و جسمی زنان شاغل در کادر درمان
مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد کادر بهداشت و درمان را زنان تشکیل می دهند، از خانواده زنان شاغل در کادر بهداشت و درمان خواست شرایط خاص آنها و بار سنگینی که این روزها به دوش می کشند را درک کنند و گفت: همدلی خانواده و به خصوص همسران می تواند بار فشارهای روحی و جسمی که این زنان تحمل می کنند را کاهش دهد.

ناهید مرادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به هفته سلامت زنان از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه، اظهار کرد: امسال باتوجه به همه گیری کرونا برنامه های هفته سلامت زنان به نوعی متمرکز بر اولویت هایی بود که در دوران همه گیری کرونا وجود دارد.

وی با اشاره به نقش بانوان در پیشگیری از کرونا، گفت: در خانواده های ایرانی معمولا مادر نقش محوری و مدیریت خانواده را به عهده دارد، این درحالی است که با شیوع ویروس کرونا مسئولیت سنگینی به مادران تحمیل شد و علاوه بر افزایش حجم کارهای خانه به خاطر مباحث پیشگیری و ضدعفونی محیط، بار روانی و استرس زیادی نیز تجربه می کنند.

مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در کنار فشار روانی که به خاطر مسئولیت های خانه و مدیریت مالی خانواده در این دوران به زنان تحمیل می شود، آموزش فرزندان که پیش از این به دوش معلمان بوده نیز الان به وظایف مادران اضافه شده که همه اینها وظایف سنگین و بسیار مهمی است.

وی به زنان شاغل به ویژه زنان شاغل در کادر بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: این گروه از زنان علاوه بر استرس هایی که همه زنان در دوران کرونا تجربه می کنند در شرایط سخت تری قرار دارند و باید نگران ابتلا خود و اعضای خانواده شان به کرونا و تطابق با شرایط کنونی باشند.

مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد کادر بهداشت و درمان اعم از مراقب سلامت، به ورز، پرستار، بهیار و پزشکان تخصصی بیمارستان را زنان تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: یکی از روزهای هفته سلامت زنان با عنوان تکریم و پاسداشت بانوان فداکار عرصه بهداشت و درمان برای قدردانی از زنانی که بسیار صبور و کم توقع هستند نامگذاریشده بود.

وی از خانواده زنان شاغل در کادر بهداشت و درمان خواست شرایط خاص آنها و بار سنگینی که این روزها به دوش می کشند را درک کنند و افزود: در این زمینه همدلی خانواده و به خصوص همسران می تواند بسیار موثر باشد تا بار فشارهایی که زنان شاغل در کادر درمان تحمل می کنند را کاهش دهد.

مرادی گفت: اهمیت سلامت زنان به خصوص در شرایط حاضر مسئله کلیدی است و باید سیاست گذاران و مسئولان به این موضوع بیشتر توجه کنند. اهداف هفته سلامت زنان نیز دقیقا در راستای جلب توجه و حمایت سیاست گذاران و مسئولان نسبت به عواقب اجتماعی است که همه گیری کرونا می تواند بر روی زنان و سلامت آنها داشته باشد.

وی یکی از مهم ترین عواقب همه گیری کرونا را بر روی سلامت جسمی و روانی زنان عنوان کرد و افزود: بار اصلی نیازهای خانواده از خرید مایحتاج روزانه تا تنظیم سبد مصرفی خانواده در شرایط سخت اقتصادی کنونی علاوه بر فشارهای جسمی، فشارهای روانی به زنان وارد می کند که باعث می شود در معرض آسیب های جدی قرار گیرند، بنابراین باید برنامه هایی برای سلامت زنان چه در ابعاد جسمانی و چه در ابعاد روانی پیش بینی کنیم.

مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به محدودیت های کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی بسیاری از زنان امکان برقراری ارتباطات قبلی با اقوام و دوستان خود را ندارند و یا فعالیت های جسمی مثل پیاده روی و یا ورزش که به خاطر وضعیت فوق حاد شیوع کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی زنانی که در سنین باروری هستند نگران این هستند که آیا باید باردار شوند یا خیر و اگر باردار شدند آیا خطر کرونا برایشان بیشتر از سایر گروه های جامعه است؟ مادران شیرده هم نگران احتمال ابتلا به کرونا، انتقال آن به فرزندشان و ادامه شیردهی هستند.

مرادی با تاکید براینکه همه زنان باید متناسب با شرایط و نیازهای خاص خود آموزش هایی دریافت کنند که بار استرس و فشار روانی این روزها را تعدیل کند، گفت: در حال حاضر کلیپ های آموزشی با اولویت چالش های زنان در همه گیری کرونا تهیه شده که از طریق رسانه ها و فضای مجازی منتشر می شود. همچنین باتوجه به اینکه بخش زیادی از زنان جامعه شاغل هستند، این آموزش ها می تواند از طریق مکاتبه با ادارات و بخش های مختلف در اختیار کارکنان شاغل قرار داده شود.

مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مهمترین راهکار برای پیشگیری از عوارض جسمی و روحی بحران کرونا در زنان را تحرک کافی و فعالیت بدنی دانست و افزود: زنان در این دوران باید فعالیت بدنی شان را در روز حفظ کنند، فعالیت بدنی علاوه بر اینکه اثرات مطلوب جسمی دارد تاثیر بسیار زیادی در نشاط و شادابی و افزایش روحیه افراد دارد. تحقیقات نشان داده حتی ۵ تا۱۰ دقیقه فعالیت جسمی علاوه بر اینکه از بسیاری از عوارض جسمانی خانه نشینی و قرنطینه پیشگیری می کند، می تواند در بهبود وضعیت روحی افراد و پیشگیری از افسردگی موثر باشد.

مرادی همچنین بر حفظ ارتباطات زنان در این دوران با گروه های همسالان و دوستان از طریق فضای مجازی تاکید کرد و گفت: در مواقعی که زنان دچار فشار روحی و یا بحران هستند می توانند با همکاران ما در مرکز سلامت تماس گرفته و مشاوره های لازم را دریافت کنند، چون شاید یک مشاوره خوب بتواند به کاهش بار فشارها و پیشگیری از مشکلات روحی شدید کمک کند.

وی با بیان اینکه مسائلی که در این دوران بر وضعیت جسمی و روحی زنان تاثیر می گذارد بسیار زیاد و طیف آسیب هایی که به آنها می رسد گسترده است و افزود: مدیریت استرس و دریافت اطلاعات از منابع دقیق به بهبود وضعیت روحی زنان در این دوران کمک زیادی می کند، این در حالی است که زنان معمولا اخبار را از چندین کانال مختلف و گروه های دوستان و اقوام دریافت می کنند، اما باید تنها به منابع موثق اعتماد کنند و تنها اطلاعات روز و صحیح را دریافت کنند تا دچار سرگردانی نشوند.

مدیر گروه سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: هم اکنون بسیاری از زنان به واسطه کانال های خبری متعددی که در دسترس دارند در دریافت اطلاعاتی به نوعی دچار سردرگمی شده اند، مواردی مثل اینکه چه نکات تغذیه ای باید رعایت کنند، چه مکمل هایی مصرف کنند، چه راه هایی برای پیشگیری از ابتلا خود و خانواده به کرونا رعایت کنند و ... که همه این اطلاعات را باید از منبع موثق به دست آوردند.

وی با بیان اینکه بی توجهی به این مسائل، علاوه بر اثر منفی بر سلامت روحی و جسمی زنان، تاثیر کلی بر سلامت خانواده هایشان نیز می گذارد، افزود: اولین روز هفته را به اسم خودمراقبتی نامیدند، خودمراقبتی یعنی اینکه زنان ما به قدری آگاه شوند که علاوه بر تقویت سلامت جسم و روان خود به عنوان پایه های خانواده، بستر را برای حفاظت از اعضای خانواده در مقابل ابتلا به کرونا فراهم کرده و نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.

مرادی اظهار امیدواری کرد که زنان ارتقا آگاهی و دانش خود بتوانند گام موثری در جهت سلامت جسمی و روحی خود و خانواده هایشان و به تبع جامعه بردارند.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.