به نظر نمی‌رسد مردم آماده اوج پیک کرونا باشند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ما در حال آماده‌سازی خود برای اوج پیک بیماری هستیم اما نمی‌دانیم مردم هم خودشان را آماده می‌کنند یا خیر؟ به نظر نمی‌رسد مردم در حال آماده‌سازی خود باشند.

دکتر شاپور مسعودی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی اظهار کرد: مردم دیگر مانند قبل به پروتکل‌های بهداشتی توجه نمی‌کنند و وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی که شامل استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری و موارد دیگر است، در دزفول بیش از ۱۰ درصد کاهش یافته و به ۸۳ درصد رسیده است.

وی افزود: میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی در دزفول ۷۸ درصد، شوش ۶۷ درصد و گتوند حدود ۶۲ درصد است. البته میزان استفاده از ماسک در ادارات و مراجعه‌کنندگان به ادارات بهتر است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: بهترین وضعیت رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی را اماکن متبرکه و مساجد با ۸۵ تا ۸۷ درصد دارند. بدترین وضعیت در زمینه رعایت بهداشت فردی، استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی را نیز پایانه‌های مسافربری برون‌شهری با ۴۰ تا ۵۰ درصد به خود اختصاص داده‌اند. پس از پایانه‌های مسافربری، بدترین وضعیت در خصوص میزان رعایت نکات بهداشتی را پاساژها دارند.

مسعودی‌فر افزود: با وجود اینکه از وضعیت رعایت نکات بهداشتی در نانوایی‌ها نگران بودیم اما اکنون میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نانوایی‌های شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی دزفول ۷۰ تا ۷۱ درصد است.

وی تصریح کرد: وضعیت رعایت نکات بهداشتی در مدارس نیز خوب است و در خصوص میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارس در هفته اخیر ۶۰۰ مورد بازرسی از ۸۴۸ مدرسه در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: در این بازدیدها مشخص شد که میزان گندزدایی در مدارس ۸۶ درصد، وضعیت مایع دستشویی و نظافت سرویس‌های بهداشتی ۷۹ درصد و وجود تهویه مناسب ۸۶ درصد رعایت شده است و ۱۰۰ درصد بوفه‌ها نیز تعطیل بودند. در مجموع، بازرسی‌ها نشانی می‌دهد در جاهایی که نگران بودیم، باید اکنون کمترین نگرانی را داشته باشیم اما در مورد عموم جامعه، وضعیت این‌گونه نیست.

مسعودی‌فر بیان کرد: در حال حاضر میزان استفاده از ماسک در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول حدود ۷۴ درصد و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی حدود ۷۵ درصد است و نگرانی ما از این است که کاهش رعایت پروتکل‌ها در عموم جامعه ایجاد شود. اکنون نیز استفاده از ماسک در خیابان‌ها نسبت به ماه گذشته، تقریبا ۱۵ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: در حالی که برخی استان‌های کشور در حال تجربه پیک سوم بیماری هستند، خوزستان در ابتدای پیک دوم بیماری است؛ در حال حاضر میزان موارد بستری در خوزستان صعودی است اما زاویه تندی ندارد و نسبت به دیگر استان‌ها هنوز پایین‌تر است اما اگر رعایت نشود، پیکی که قبلا گذراندیم، دوباره اتفاق می‌افتد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: در اوج بیماری، تعداد بیماران بستری در بیمارستان گنجویان دزفول به ۲۴۵ نفر هم رسید و با کاهش موارد بیماری، موارد بستری به ۱۰ تا ۱۲ مورد نیز کاهش یافت اما اکنون آمار موارد بستری روزانه در حال افزایش است، با این وجود هنوز موارد بستری به میزان یک‌پنجم دوره اوج بیماری است.

مسعودی‌فر افزود: ما در حال آماده‌سازی خود برای اوج پیک بیماری هستیم اما نمی‌دانیم مردم هم خودشان را آماده می‌کنند یا خیر؟ به نظر نمی‌رسد مردم در حال آماده‌سازی خود باشند.

وی با بیان اینکه پیک دوم کرونا در کشور شدیدتر از پیک اول بود، گفت: پیک اول بیماری در خوزستان، متفاوت با سایر مناطق کشور بود و شیب بیماری کندتر اما مدت زمان پیک طولانی‌تر شد که این موضوع، نقطه قوتی بود. این مدیریت بیماری برای جلوگیری از افزایش مبتلایان در یک بازه زمانی کوتاه، راز موفقیت خوزستان بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص احتمال تصمیم‌گیری برای اعمال محدودیت‌های کرونایی، بیان کرد: در حال حاضر تصمیم جدیدی برای اعمال محدودیت اتخاذ نشده و ضرورت آن هنوز حس نشده است.

وی افزود: مشکل ما این است که در تعطیلات آخر هفته، افراد غیربومی به سمت مناطق گردشگری و تفریحی دزفول هجوم می‌آورند اما قرار نیست محدودیت اعمال شود و مسیرها را مسدود کنیم و از ورود افراد ممانعت نمی‌شود و تنها، خدمت‌رسانی در اماکن تفریحی کمتر می‌شود.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.