شرکتهای بزرگ جهانی ابتلا کارکنان خود به کووید-۱۹ را مخفی میکنند
|
| |||||
|
||||||
آمازون شماره تلفنهای کارمندانش را به کسی نمیدهد، بنابراین این کارمند آمازون مجبور بود خودش با افراد از طریق پیامهای فیسبوک ارتباط برقرار کند و آنچه را به دست میآورد با دیگران به اشتراک گذارد. او در این کار فقط به کارمندان آمازون متکی بود تا از راههای گوناگون مطمئن شود که یک مورد را دو بار ثبت نکند. به گفته این کارمند ۵۸ ساله آمازون، کارگران باید بدانند که این همهگیری چقدر در بین کارکنان شدت یافته و چقدر خطرناک است که سر کار بروند.
وی میگوید: "آمازون تعداد واقعی بیماران را اعلام نخواهد کرد. پس ما خود باید دستبهکار شویم."
وی که برای اولین بار در ماه مارس ردیابی بیمارهای کووید- ۱۹ را آغاز کرده بود، روزانه حدود پنج مورد جدید پیدا میکرد، اما پسازآن بهسرعت به ۲۰ ابتلا در روز رسید.
این کارمند انبار آمازون در جفرسونویل ایندیانا بعدازاینکه از ترس ابتلا به کروناویروس به مرخصی رفته بود بعد از اتمام مرخصی، کارش را از دست داد.
شرکتهای بزرگ کارمندان خود را درباره اینکه چه تعداد افراد مبتلا به ویروس در انبارها، فروشگاهها و کارخانههای بستهبندی گوشت وجود دارد، در ابهام نگه میدارند. همین امر باعث شده است تا کارگران در پی کشف واقعیت برآیند. اتحادیهها و تشکلهای مدافع نیز با ایجاد فهرستها یا ایجاد نقشههای آنلاین در فروشگاهها موجب شدند تا کارگران بتوانند موارد بیمار را که خود از آن اطلاع دارند، گزارش کنند.
این تعداد توسط اتحادیهها و گروههای کارگری منتشر میشود و برای سازماندهی اعتراضات کارگران استفاده میشود. اما بهطورکلی، دلیل جمعآوری آنها به این صورت است که کارگران میتوانند در مورد سلامتی خود تصمیمگیری کنند.
با توجه به اینکه هیچ نامی ثبت نمیشود، افرادی که پیگیری میکنند میگویند که تعداد ذکرشده توسط آنها هنوز بهاحتمالزیاد موارد کمتری را نسبت به واقعیتها نشان میدهد. شرکتها معمولا در صورت مواجهه با ویروس توسط یک کارگر به کارمندان دیگر اطلاع میدهند اما منتقدان ادعا میکنند که این رقمها بهصورت واقعی آشکار نمیشود زیرا این امر باعث ترس کارمندان و کاهش مشتریان میشود.
رئیس اتحادیه بینالمللی کارگران تجارت مواد غذایی و بازرگانی، این تعداد را "خیرهکننده" نامیده است و گفته است که برخی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی هنوز از انتشار این اطلاعات امتناع میورزند.
شرکتها هیچ تعهدی قانونی برای آشکار کردن تعداد ابتلاء کارگران خود با کروناویروس ندارند و تعداد معدودی نیز این کار را انجام میدهند.
طبق دستورالعملهای اداره ایمنی و بهداشت شغلی، اداره فدرال، کارفرمایان باید محیط کاری ایمن را فراهم کنند به این معنی که اگر کارگران در معرض ویروس قرار دارند به آنان اطلاع دهند، البته با مخفی نگهداشتن نام شخصی که آزمایش وی مثبت شده است. این کار باعث افزایش ایمنی در محل کار میشود. آنان همچنین موظف هستند تا موارد بیماری را پیگیری کنند و در صورت وجود بستری در بیمارستان یا مرگ ناشی از این بیماری، باید به اداره ایمنی و بهداشت شغلی گزارش دهند.
در صورت عدم شفافیت کامل، اتحادیه کارگران تجارت مواد غذایی از اتحادیههای محلی خواسته است تا تعداد بیماران یا فوتیهای خود را ثبت کنند. طبق این گزارش، بیش از ۲۵هزار نفر در سوپرمارکتها و کارخانههای بستهبندی گوشت به این ویروس آلودهشدهاند یا در معرض ویروس قرارگرفتهاند. تقریبا ۱۵۰ نفر نیز جان باختند.
یک کارگروه، گزارشهای ناشناس کارگران وال مارت و آمازون را از طریق وب سایت جدید جمعآوری میکند. آنان تاکنون گزارش بیش از ۸۰۰ پرونده در والمارت و بیش از ۱۷۶۰ مورد در انبارهای آمازون دریافت کردهاند، اگرچه این گروه تنها توانسته است بهطور مستقل بخشی از پروندهها را تایید کند.
برخی از شرکتها نیز در معرض فشار قرار دارند و نگاهی اجمالی به تعداد مبتلایان دارند. شرکت فرآوری گوشت تیسون فود که چندین مورد شیوع بیماری داشته پسازاینکه خانوادههای سه کارگری که در اثر این ویروس جان خود را ازدستدادهاند از آنها شکایت کرده بودند، اقدام به آزمایش و انتشار نتایج در وبسایت خود کردند.
در ماه مه وکلای عمومی از ۱۰ ایالت آمازون خواستند به تفکیک ایالت تعداد موارد بیماری و مرگومیر در انبارها و فروشگاههای مواد غذایی را بررسی کنند. به گفته دادستان کل ماساچوست، آمازون تعداد مبتلایان را ارائه نکرده است و توضیحی درباره این مخفیکاری نداده است. اما در مصاحبهای دیوید کلارک، مدیر آمازون گفت که آمار کل موارد "چندان مفید نیست".
در اواخر ماه مه، یکی دیگر از کارکنان شرکت مواد غذایی که سعی در افشای حقیقت داشت اخراج شد، اما هنوز پیگیریها توسط افراد ادامه دارد.
منابع:
insurancejournal.com
ctvnews.ca
staffingtoday.net