باید فکری به حال بازارهای شلوغ بکنیم/ تعطیلی تالارهای عروسی منطقی نیست
استاندار کرمانشاه خواستار تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر بازارهای شلوغ کرمانشاه و دستفروشان این بازارها شد و گفت: بستن تالارهای عروسی تصمیمی غیرمنطقی است که مراسم عروسی را به خانه‌های کوچک مردم می‌کشاند.

هوشنگ بازوند در جلسه امروز (یازدهم خرداد) مدیریت بحران استان با اشاره به روند افزایشی و وضعیت نامناسب شیوع بیماری کرونا در استان کرمانشاه، اظهار کرد: با وجود چنین شرایطی نیاز به تصمیمات استانی داریم که در همین راستا روز گذشته ۳۳ دستورالعمل و پروتکل بهداشتی برای مقابله با کرونا در استان تدوین و از امروز به بخش‌های مختلف ابلاغ شد.

وی در ادامه شلوغی بازار خصوصا در نقاط پرخطر را یکی از معضلات اصلی کرمانشاه دانست که به شیوع بیماری کرونا دامن می‌زند و عنوان کرد: منطقه مسکن یکی از مهمترین این مناطق است که با گذشت سه ماه هنوز نتوانستیم شلوغی بازار این منطقه و دستفروشان آن را ساماندهی کنیم.

بازوند گفت: مشابه همین وضعیت در برخی نقاط دیگر شهر از جمله بازار پرنده فروشان و میدان آزادی هم وجود دارد.

استاندار کرمانشاه خواستار ورود جدی دستگاه‌های متولی از جمله شهرداری و فرمانداری به خیابان‌های شلوغ و پرخطر شد و گفت: برنامه تعیین تکلیف این خیابان‌های شلوغ باید تا فردا به صورت کتبی و با ذکر دستگاه‌های متولی به ما اعلام شود.

وی اشاره‌ای هم به فعالیت تالارهای عروسی داشت و افزود: با توجه به نزدیک شدن ایام محرم و صفر نمی‌توان جلوی عروسی‎های مردم را گرفت و اگر تالارها بسته شود، مردم عروسی را به خانه‌های کوچک خود منتقل می‌کنند که مخاطرات آن بیشتر است.

بازوند تعطیلی مطلق تالارهای عروسی را غیرمنطقی دانست و اضافه کرد: اگر امکان نظارت ۵۰ تا ۶۰ درصد بر تالارها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آنها وجود دارد، چنانچه عروسی ها وارد خانه‌های مردم شود مطلقا امکان نظارت بر آن نیست و می‌تواند هزینه‌های سنگین‌تری در زمینه گسترش بیماری به ما تحمیل کند.

استاندار کرمانشاه تصمیم‌گیری نهایی در زمینه فعالیت تالارهای عروسی را به دانشگاه علوم پزشکی واگذار کرد و ادامه داد: اگر قرار به برپایی جشن عروسی در تالارها باشد باید موازین بهداشتی و پذیرش مهمان معادل حدود نصف ظرفیت تالار حتما رعایت شود.

استاندار کرمانشاه از مسئولین آموزش و پرورش استان هم خواست در زمان کوتاهی نظرات خود را در زمینه نحوه برگزاری امتحانات و همچنین حضور برخی از دانش آموزان به صورت شفاف اعلام کنند.

بازوند تعطیلی آبدارخانه کلیه ادارت را نیز از دیگر مواردی دانست که باید رعایت شود و افزود: دانشگاه علوم پزشکی نیز موظف است نظارت دقیقی بر شیوه رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بخش‌های مختلف داشته باشد.

دستور کار دیگر جلسه مدیریت بحران استان کرمانشاه تدوین دو برنامه "کاهش خطر سوانح و حوادث" و همچنین "برنامه استانی آمادگی و پاسخ" بر اساس اسناد بالادستی بود که استاندار کرمانشاه بر لزوم تدوین هرچه زودتر این اسناد با همکاری دستگاه‌های مربوطه تاکید کرد.

بازوند همچنین مستندسازی مباحث مربوط به زلزله کرمانشاه برای استفاده از تجربیات آن در حوادث طبیعی مشابه را ضروری دانست و گفت: اگر از گذشته برنامه و یا سندی در زمینه سوانح و حوادث داشتیم از بسیاری از مشکلات ایام زلزله کرمانشاه کاسته می‌شد.

وی اظهار کرد: در جریان زلزله کرمانشاه عمدتا بر اساس سعی و خطا عمل کردیم که خوشبختانه نتیجه خوبی داشت و باید تجاربی که به دست آوردیم را در قالب سند در اختیار تمام کشور قرار دهیم.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: از سوی دیگر زلزله کرمانشاه اولین زلزله‌ای بود که به شدت از فضای مجازی چه از بعد مثبت و چه منفی تاثیر پذیرفت و این موضوع نیز باید در مستندسازی زلزله کرمانشاه مدنظر قرار گیرد.

بازوند همچنین تغییرات آیین نامه زلزله را نیز ضروری خواند و افزود: این آیین نامه از زلزله بم تاکنون تغییری نداشته است.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.