متخصصان نتایج مطالعات کرونایی را به ما بدهند تا شهر را پلکانی به وضع عادی برگردانیم
رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به محدودیت‌های ایجاد شده از کرونا، از متخصصان و چهره‌های پژوهشی و دانشگاهی درخواست کرد؛ داده‌ها و نتایج مطالعات خود را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم به شکل پلکانی شرایط شهر را به حالت عادی برگردانیم.

محمدرضا حیدری در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به اینکه مدیریت شهری مشهد در موضوع کرونا که در اواخر بهمن ماه و اوایل اسفند اتفاق افتاد، پیش‌قدم بوده است، اظهار کرد: اولین کاری که ما در کلان شهر مشهد در حوزه مدیریت شهری انجام دادیم این بود که شهرداری را به لحاظ منابع تجهیز کردیم تا بتواند امکانات و تجهیزات لازم را برای ضدعفونی کردن حمل و نقل از جمله مترو و اتوبوس، میادین و سطح شهر، مراکز تفریحی و پارک‌ها و سطوح خیابان‌های مختلف فراهم کند و امکانات مورد نیاز نیروهای خدماتی نیز فراهم باشد.

وی خاطرنشان کرد: برای شهرداری اعتبار خوبی در حدود ۱۰ میلیارد تومان در شورا مصوب کردیم و با توجه به نیازهای دانشگاه علوم پزشکی که در ابتدای کار داشت و حجم بیمارانی که مراجعه کرده بودند، ۵ میلیارد تومان نیز به این دانشگاه اختصاص دادیم. این موارد بحث‌های مادی بود، اما آنچه اهمیت دارد این است که در این فضا مدیریت شهری با مدیریت استان در هماهنگی کامل بوده و کمک و همکاری کردند و اکنون وضعیت ما در مشهد هم به لحاظ ایجاد محدودیت‎ها و هم به لحاظ کنترل‌هایی که باید صورت می‌گرفت، در وضعیت مطلوبی است.

حیدری افزود: تشخیص این بود که قطار شهری و اتوبوس‌ها متوقف شود و تشخیص مجموعه پزشکان، متخصصان و کارشناسان نیز این بود که محدودیتی برای ورود و خروج صورت گیرد که اکنون اتفاق افتاده است. مهمتر از همه اینکه در شهری که پایگاه تشیع و جهان اسلام و مضجع شریف امام رضا(ع) است، علمای دینی و تولیت آستان قدس رضوی نقش مهم و بسزایی داشتند که با همه درد، رنج و سختی، حرم مطهر بسته شد، اماکن مذهبی، نماز جماعت و نماز جمعه نیز تعطیل شدند.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: این موارد نشان می‌دهد دغدغه تمام مدیریت استان این بوده که سلامت مردم اولویت دارد، برای آن ارزش و اهمیت قائل شدند و تمام تلاش خود را به کار بردند تا آنچه به سلامت مردم کمک می‌کند را بکار ببندند. اگرچه امکان دارد این محدودیت‌ها برای برخی اقشار و گروه‌های اجتماعی مشکلات و محدودیت‌هایی ایجاد کرده باشد که ایجاد کرده، اما مهم سلامت مردم است.

وی با بیان اینکه به دلیل محدودیت‌ها، مشکلات و توقف فعالیت‌های اقتصادی، بخشی از کارگران و اقشاری که درآمدهای آنها وابسته به فعالیت‌های روزانه بوده، دچار آسیب شدند، عنوان کرد: جدا از اینکه دولت قول‌هایی را برای اقدام داده، اما ما منتظر نماندیم و با کمک خیرین و مردم کمپینی راه افتاده که هم مردم مشارکت کنند و هم شهرداری ظرفیت‌های لازم را بگذارد تا ما بتوانیم در کوتاه‌مدت بخشی از مشکلات معیشتی مردم را حل کنیم.

حیدری گفت: اتفاق دیگری که به نحو مطلوبی در مشهد رخ داده این است که سازمان‌های مردم نهاد، خیریه و به ویژه شورای اجتماعی محلات و دفاتر تسهیلگری ما در مناطق کم‌برخوردار، روزانه حجم وسیعی از خیابان‌ها را ضد عفونی می‌کنند. همچنین تجهیزات و امکانات بهداشتی و ضد عفونی را به درب خانه‌های مردم می‌رسانند. کار مشارکتی و همدلانه‌ای در مشهد اتفاق افتاده که بی‌نظیر است. کرونا با همه مشقت‌ها و زحمت‌ها، کارکردی داشته و کارکردش این بوده که حس همدلی، نوع‌دوستی و کمک به دیگران را در شهر احیا کرده که این کاملا در فضای شهری مشهود است.

رئیس شورای شهر مشهد بیان کرد: نکته دیگری که شاید دغدغه و نگرانی ما بوده، این است که داده‌ها و اطلاعات زیادی در باب پیش‌بینی شرایط آینده نداریم؛ زیرا مدیریت شهری برای بازگرداندن فعالیت‌ها نیاز به داده‌های علمی و دقیقی دارد مبنی بر اینکه چه زمانی ما به نقطه‌ای می‌رسیم که می‌توانیم فعالیت‌ها را به حالت عادی برگردانیم. امیدواریم متخصصان و چهره‌های پژوهشی و دانشگاهی هرچه زودتر به این جمع‌بندی برسند و داده‌ها و نتایج مطالعات خود را در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم به شکل پلکانی شرایط شهر را به حالت عادی برگردانیم.

وی خاطرنشان کرد: حرف ما این بوده که باید داده‌ها شفاف به مردم اطلاع داده شود. این نقطه قوتی است تا مردم هم دقیق و شفاف بدانند موضوع جدی است و باید ملاحظه کنند.

حیدری اضافه کرد: جدا از درصدی از مردم که هنوز تهدید و خطر را چندان جدی نگرفتند، اکثریت مردم همراهی خوبی داشتند و کسبه نیز با همه مشکلات اقتصادی همراهی کردند. مدیریت استان قوی و با جدیت پای کار بوده و مجموعه دستگاه‌های مختلف نیز همراهی کردند. نمی‌خواهم بگویم نگران شرایط نیستیم، اما در مقایسه با کلان کشور و داده‌ها و اطلاعات حاکی از این است که همراهی مردم بسیار کمک کرد تا شرایط بدتر از این را نداشته باشیم.

رئیس شورای شهر مشهد در خصوص تعامل با مراکز علمی و دانشگاهی، گفت: ستاد مرکزی کرونا باید ارتباط خود را با مراکز علمی و دانشگاهی تقویت کند و داده‌ها و نتایج را بیاورد تا در جلسه‌ای که همه مدیران اجرایی حضور دارند، از آن دستاوردها و نتایج در تصمیم‌گیری‌ها استفاده کنند. ما نیز به صورت مستقل در این زمینه تلاش کردیم تا به طور مستقیم با دانشگاه علوم پزشکی و مراجع علمی دیگر و همچنین جهاد دانشگاهی در ارتباط باشیم و برخی داده‌ها و اطلاعات را برای تصمیم‌گیری‌های مناسب با متخصصان کنترل کردیم.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.