از اینستاگرام بی‌بی‌سی فارسی
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در تازه ترین اظهار نظر خود در خصوص حمله ترکیه به شمال شرق سوریه به طور ضمنی پیشنهاد داد تا ایران بین کرد‌های سوریه، دولت سوریه و ترکیه نقش میانجی را بازی کند.

او گفته "ایران می‌تواند برای گردهم آمدن کرد‌های سوریه، دولت سوریه و ترکیه کمک کند تا ارتش سوریه به همراه ترکیه بتوانند از مرزهایشان محافظت کنند". آقای ظریف با اشاره به مصاحبه خود با شبکه تی‌آرتی گفت"ترکیه و سوریه باید به همراه یکدیگر از مرزهایشان دفاع کنند و ایران می‌تواند به آن‌ها کمک کند". پیش از این دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز میانجیگری بین ترکیه و کردهای سوریه را یکی از گزینه‌های دولت خود عنوان کرده است.

سه روز پیش، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از ترکیه خواست به شمال سوریه حمله نکند.

رئیس جمهوری ایران گفته بود راه حل امنیت در مرزهای شمال سوریه و جنوب ترکیه، "حضور ارتش سوریه در آن منطقه است". اکنون وزیر خارجه ایران با انتشار بخش‌هایی از مصاحبه خود در حساب کاربری‌اش در توئیتر گفته "توافق آدنا همچنان معتبر است و می‌تواند بهترین راه‌حل دستیابی به امنیت در منطقه باشد". سوریه و ترکیه در سال ۱۹۹۸ برای مبارزه با تروریسم توافق دو جانبه آدنا را امضا کرده بودند.

وزارت امور خارجه ایران پیش از این هم در بیانیه‌ای خواستار توقف فوری حملات و خروج نظامیان ترکیه از خاک سوریه شده بود.

عملیات ترکیه علیه مناطق تحت اختیار نیروهای دموکراتیک سوریه با دستور رجب طیب اردوغان در روز چهارشنبه آغاز شد. ترکیه نام این عملیات را "چشمه صلح" گذاشته است.

در روزهای گذشته مقامات ایران بارها تأکید کرده‌اند که ضمن درک نگرانی‌های امنیتی ترکیه، با هرگونه عملیات نظامی احتمالی در سوریه مخالفند.

ایران، روسیه و ترکیه از زمان آغاز مذاکرات آستانه همکاری نزدیکی در خصوص سوریه داشتند و دیپلمات‌ها و روسای جمهوری سه کشور بارها با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت راه‌حل بحران شمال سوریه را حضور ارتش سوریه در آن منطقه، خروج نیروهای آمریکایی و قرار گرفتن نیروهای کرد در کنار ارتش سوریه خوانده بود. آقای روحانی گفته این موضوع را در اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به صراحت اعلام کرده است.
← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.