هشدار درباره عواقب به خطر افتادن سلامتی دانشجویان دکتری
بیش از ۱۵۰۰دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد در نامه ای به رییس این دانشگاه، ضمن تاکید بر ضرورت حفظ سلامت دانشجویان، درخواست کردند دانشگاه آزاد نیز همانند برخی از دانشگاه‌ها و برخی رشته های علوم پایه دانشگاه آزاد که آزمون جامع را لغو و معدل نمرات را جایگزین کرده اند، نسبت به این مهم مساعدت کند.

به گزارش ایسنا، در این نامه خطاب به دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آمده است:

«بدین وسیله ما جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی که بر اساس تصمیم اتخاذ شده باید در آخرین روزهای تیرماه در آزمون جامع شرکت کنیم، لازم می‌دانیم ضمن احترام به سیاست‌های مصوب، مواردی را حضور شریف اعلام کنیم تا با تدبیر و بلند اندیشی حضرتعالی شاهد اتخاذ بهترین تصمیم و حمایت از قاطبه دانشجویان باشیم.

پاندمی کرونا بی شک همانگونه که بر شئون مختلف جوامع اثر گذاشته، اثرات جدی روحی و روانی بر روی دانشجویان چه به لحاظ اضطراب از ابتلا و چه مشکلات معیشتی رخ داده برای این قشر، داشته است. تا لحظه نگارش این متن بر اساس اعلام های رسمی، ۲۵۳۶ مورد ابتلای جدید به کرونا گزارش شده است و ۱۶۲ نفر در ۲۴ ساعت گذشته فوت کرده‌اند و بر اساس اعلام‌ها، استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی، هرمزگان و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های بوشهر، ایلام، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی در وضعیت هشدار قرار دارند و بر اساس اخبار منتشر شده مبتلایان و بستری شدگان کرونا طی روزهای اخیر در تهران به طور چشمگیری روند صعودی داشته است و احتمال اعمال برخی محدودیت های کرونا در تهران با توجه به وخیم شدن اوضاع در شهر تهران وجود دارد.

این در حالی است که بسیاری از دوستان ما برای شرکت در آزمون جامع باید از استان‌های در وضعیت قرمز و هشدار راهی تهران شوند و این یعنی دامن زدن به چرخه انتقال کرونا؛ موضوعی که عواقب متعاقب آن قطعا غیرقابل جبران خواهد بود. در این شرایط اگر خدای ناکرده تنها با احتمال یک درصد، یک نفر آلوده باشد و کرونا در میان دانشجویان و اساتید دکترا یک واحد دانشگاهی منتشر شود، هزینه‌های ابتلا و جان باختن احتمالی سرمایه‌های علمی کشور و داغدار شدن خانواده‌ها برعهده چه کس یا کسانی است؟

به موارد مذکور باید نکته مهم اسکان دانشجویانی که از شهرستان‌ها به تهران سفر می‌کنند را نیز افزود. در شرایطی که هتل‌ها و مهمان‌سراها پذیرش مسافر ندارند یا اگر داشته باشند، ریسک انتقال بیماری بسیار بالاست، این گروه از دانشجویان چگونه و کجا باید اسکان پیدا کنند؟

در کنار موارد مطروحه، طبق اعلام اساتید گرامی، با توجه به شرایط کنونی بناست آزمون جامع براساس همان مطالب تدریس شده کلاسی صورت گیرد. نکته اینجاست که وقتی یکبار این دروس تدریس شده و با ارایه سمینار و کار کلاسی و تحقیق و آزمون پایان ترم، نمره‌ای در آن درس لحاظ شده، در شرایط فعلی برگزاری آزمون جامع چه ارزش افزوده ای خواهد داشت؟ مضاف بر اینکه این آزمون مرحله پایانی دکتری تخصصی نیست و اصولا دانشجویان محترم باید با ارائه رساله دکتری و کار پژوهشی فارغ التحصیل شوند.

بر این اساس دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد که در آستانه برگزاری آزمون سرنوشت ساز جامع قرار دارند، درخواست دارند: دانشگاه آزاد همانند برخی از دانشگاه‌ها و حتی علوم پایه دانشگاه آزاد که آزمون جامع را لغو و معدل نمرات را جایگزین کرده‌اند، نسبت به این مهم مساعدت کند.

به نظر می رسد مسوولان محترم دانشگاه آزاد می توانند با تصمیم به موقع، هم از بروز فاجعه ای انسانی جلوگیری کنند و هم زمینه را برای تمرکز دانشجویان بر روی رساله دکتری فراهم آورند.

جمعی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی تیر ماه ۱۳۹۹»

لازم به ذکر است رونوشت این نامه به ستاد ملی مقابله با کرونا، ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و استاندار تهران نیزارسال شده است.

به گزارش ایسنا، چندی پیش نیزتعدادی از دانشجویان دکترای روانشناسی، مشاوره و سلامت دانشگاه آزاد نیز با ارسال نامه‌ای خطاب به مسئولان عالی‌رتبه کشوری درباره آسیب‌های شدید روحی و روانی دانشجویان دکتری در دوران کرونا و لزوم حذف فیزیکی آزمون جامع این دانشجویان در دوران شیوع کرونا هشدار داده بودند.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.