توضیحات معاون رئیس‌جمهور درباره توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور توضیحاتی درباره توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در کشور ارائه کرد.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، امیر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی درباره فروش شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: فروش این شرکت‌ها در سال ۹۶، حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۹۷ حتما دارای افزایش۳۰ درصدی بوده و به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم که در سال ۹۸ بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان فعال هستند، افزود: چشم‌انداز ما این است که فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از GDP سهم ۵ درصدی داشته باشد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت همچنین درباره سرانه پژوهش در کشور، اظهار داشت: زمانی در پژوهش موفق خواهیم بود که به ازای هر میزان سرمایه‌گذاری دولتی، بخش خصوصی ۸ تا ۱۰ برابر آن را سرمایه‌گذاری کند؛ همچنانکه در هیچ کشور توسعه یافته‌ای نمی‌بینید که بیش از ۱ تا ۱/۲ بودجه پژوهش آن را دولت تأمین کند.

ستاری ادامه داد: اگر گاهی گفته می‌شود سهم پژوهش در فلان کشور از GDP حدود ۵ و ۶ است، مابه‌التفاوت آن را بخش خصوصی بر عهده دارد؛ بنابراین حتی اگر دولت ۰/۵ درصد هم در این حوزه پرداخت کند، زمانی موفق خواهد بود که بخش خصوصی هم به میزان ۴ تا ۵ درصد سرمایه‌گذاری کند.

وی با بیان اینکه " نسبت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به دولتی در پارک‌های علم و فناوری موفق در کشور ما حدود ۹ برابر است"، گفت: اگر در مجموع کشور نیز به این عدد برسیم، موفق خواهیم شد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تأکید بر تقویت بخش خصوصی، افزود: آن مدلی از بخش خصوصی رغبت سرمایه‌گذاری در پژوهش را دارد که پایه اقتصاد آن دانش‌بنیان باشد؛ شرکتی که بر پایه منابع زیرزمینی توسعه پیدا کرده باشد، هیچگاه در حوزه پژوهش سرمایه‌گذاری درست و حسابی انجام نخواهد داد.

ستاری گفت: ما زمانی موفق خواهیم شد که دولت سهم پژوهش را به ۱/۲ درصد GDP برساند، ولی همزمان بخش خصوصی نیز ۶ تا ۷ درصد GDP را نیز به این امر اختصاص دهد.

وی تأکید کرد: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تنها راه چاره‌ای است که باعث ایجاد رغبت در بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری می‌شود.

← لطفاً ثبت‌نام کنید یا واردشوید و نظر خود را اضافه کنید.